Valputveckling

Alla valpar oavsett storlek eller ras är välkomna till oss! Valptiden är den allra viktigaste perioden i hundens hela liv! Ta vara på chansen att dessutom lära dig själv allt om hundens språk - man får så mycket mer ut av sitt hundägarskap då! Det är inte bara att ha en hund och gå runt kvarteret hemmavid och gå ut i skogen med då och då - att äga en hund är så mycket mer! Glänta på dörren till hundens hela spännande liv och få upplevelser du kanske aldrig hade förväntat dig...

Valpar ser sig omkring i livet med stora ögon! Det händer mycket runt omkring - ibland är det svårt att koncentrera sig när man är ung! Många valpar som börjar på kurs har svårt att ta till sig momenten som ska läras in på kurs - de är helt enkelt inte mogna för allvaret. I en kurs med många andra deltagare är det allt för mycket som händer runt omkring och det blir många intryck för den unga valpen. Hur ska man både orka hålla koll på allt runt omkring och dessutom allt det matte/husse vill att valpen ska utföra...

Valpar ska umgås med andra valpar i samma ålder och storlek och inte med unghundar eller vuxna hundar som ibland  behandlar den unga valpen med tuffa tag! De vuxna hundar som eventuellt finns med hos mig under valpträffarna finns med för att sprida lugn, harmoni och trygghet. Valpträffarna håller vi en gång/vecka vilket är tillräckligt för dessa unga hundar - träning flera gånger/vecka för valpar skapar lätt stress, vilket det inte finns någon anledning att påföra dem mer än nödvändigt!

De som säger att man måste ha lärt en valp allt man vill att den ska kunna innan den är si eller så "gammal" har ingen insikt i hur inlärning sker hos hund! Det går att lära gamla hundar att sitta!

Många gånger har jag fått höra från hundägare hur de ångrar sig och att de borde ha väntat med den första kursen tills valpen hade mognat lite... Och det kan säkert stämma för man vill så mycket, många gånger allt för mycket för den unga valpen och det kan bli så fel.

Vi erbjuder träffar för alla valpar som är mellan 12 veckor - 6 månader!  Vi tänker mer att valpen ska få uppleva spännande saker än att drillas med en massa moment... Vi tänker socialisering, vilket ger viktiga erfarenheter för valpen att ta med sig till det vuxna livet...

Valpträff 12-16 veckor

Valpträffar för valpar som är 12-16 veckor 

Valpar mår bra av att träffa andra valpar under ordnade former! En del kallar det puppyparty och andra kallar det lekskola - namn som jag ibland tycker blir lite missvissande - det låter som det bara är hej vild lek... Förvisso ska det inte vara så allvarsamt med unga valpar men det finns så mycket man kan göra för att stärka samhörigheten mellan sig själv och sin valp - istället för att den enbart ska flänga omkring som ett skållat troll och leka med alla andra valpar.

Vi erbjuder valpträffar varje onsdag under hela året för valpar som är i åldern 12-16 veckor. Valpen ska vara vaccinerad och försäkrad för att kunna delta i verksamheten.

Vi är inomhus under vintern och om vädret är dåligt! Begränsat antal platser - 4 st!

Onsdag kl. 16.30 - start 5 sept

Pris: 125:-/gång/valp

Plats: Helsingborg

Anmäl deltagande till Marie mail: marie.int.dogtrainer@telia.com 

 


 

Valp 1 & 2

En valp har väldigt kort koncentration därför gör vi övningar som känns lustfyllda och är roliga. Vi grundlägger en god kontakt mellan hund och ägare med kontakt- och koncentrationsövningar. Vi låter valpen uppleva och undersäka olika saker i sin egen takt, vilket gör att den kommer att utvecklas till en lugn och harmonisk vuxen hund.

Valpen har behov av att nyfiket upptäcka världen omkring sig. Vi börjar enkelt med att inte dra i kopplet, uppmärksamhet och följa övningar, nosövningar och andra lämpliga valpövningar. Även teori om valpens utveckling ingår.

Valp 1 - 4-5 månader - onsd kl. 17.45,  750 kr 4 ggr - start 5 sept
Valp 2 - 5-6 månader - onsd kl. 19.00,  750 kr 4 ggr - start 5 sept

Endast 4 valpar/träff

Plats: Helsingborg


Anmälan till gör du till Marie via mail: marie.int.dogtrainer@telia.com

Hjärtligt välkommen!    

Valpar som deltar i verksamheten ska vara vaccinerade och försäkrade! Intyg medtages vid första träffen.    
                     

Populär valpträff

Populärt att boka enskild träff med valp
Önskar du att vi träffas själv tillsammans med din valp så går det givetvis bra!

Boka den tid som passar dig/er bäst!

Tid bokas via mail: marie.int.dogtrainer@telia.com

Pris:  275:-/gång

Plats: 


 

Valpsnack

Valpsnack - allt du önskar diskutera angående valputveckling 

Frågorna är många hos nyblivna valpägare! I de allra flesta fall är det saker som valpen hittar på som är fullt naturliga för en hund att företa sig. Den biter i våra händer... Den biter i barnens byxben och fötter... Den kissar inne och verkar inte ett dugg intresserad av att kissa när vi är ute... Den vill inte ha halsband på sig... Den tuggar på allt... Den morrar när vi försöker ta saker ifrån den... Den kräks när vi åker bil...

Man läser i böcker och man rådfrågar arbetskamrater - ja ibland får man till och med välmenande råd från helt okända människor man möter i parken. Men det är något som är konstigt med alla de här råden - alla säger olika!

Har du frågor och funderingar om valputveckling? Vi går igenom och hjälper dig med svar på dina frågor och eventuella problemställningar. 

Alla hälsas hjärtligt välkomna! Ni som redan har valp, eller ni som ska skaffa, ja till och med ni som inte har valp men som vill komma för att uppdatera kunskapen...

Datum presenteras inom kort!

Pris: 125:-/pers - Fika ingår i priset!
Begränsat antal platser!

Adress: Vikingsgatan 5 i Helsingborg

Boka plats via mail: marie.int.dogtrainer@telia.com

Training A New Puppy

En tänkvärd film angående vad som är viktigt när du har en valp i familjen...

 

The Most Important Part Of Training A New Puppy;

https://www.beacondogtraining.com.au/puppy-socialisation-video

Övrigt

Foto: Marie Ström, Patrik Lundgren & Ammi Estwick

Senast uppdaterad 180919


Copyright 2018!
Alla bilder och all text stannar här på sidan!
Läs om lagen om upphovsrätt