På skattjakt...

Geocahing är en modern variant av skattjakt men istället för att använda karta så har man en GPS! Med hjälp av givna koordinater beger man sig ut och letar efter skatten som inte är en skattkista full med guld utan en plastburk gömd på något klurigt ställe. I burken finns en loggbok och en penna så man kan logga sitt besök. Ibland finns det även saker i burken som man kan byta - regeln är enkel - tar man en sak så lägger man en!

Geocaching har blivit en global sport och antalet nya skattletare ökar hela tiden precis som de nya gömmorna gör! Åldern på skattletarna är allt från små barn till pensionärer. Skatterna finns vanligtvis gömda i skogen men även inne i städer, på skärgårdsöar, under broar - ja över allt där det går att gömma en burk. Vilka kan vara allt från en liten filmburk till 2 liters glassburkar.

Geocaching är ett friluftsäventyr som ger nya, spännande upplevelser på i princip varje tur! Man kan hålla det enkelt eller göra det hur svårt man vill... Det är ens egna begränsningar som sätter ribban för vad man klarar av!

Detta är en sport som kan engagera hela familjen! Och har man hund så finns det så klart även en uppgift till denna! Vars nos är ett suveränt verktyg att lokalisera den gömda burken!

Napoleon hittar en skatt

GeoDogkurs

Passa på att vara med på en spännande dag och lär din hund att hitta geocachegömmor! Vi lär hundarna att både leta upp och sen markera "skatten".

Aktuella GeoDogdagar 2016

Ingen aktuell datum bokad just nu kl. 11-16       

Pris: 625 :-/familj

Anmälan via mail: marie.int.dogtrainer@telia.com

Begränsat antal deltagare/gång! Först till kvarn...

Napoleon GeoDog

Mer info...

För ytterligare information om geocaching

http://www.geocaching.com/   officiell amerikansk sida

http://www.geocaching.se/   svensk sida

Hundsport nr 11 2008 - reportage om mig & Napoleon och geocaching med hund

Leo GeoDog

Foto: Patrik Lundgren & Marie Ström

Copyright 2012-2019

Sidan uppdaterad senast
160202