Föreläsare på foto är Runar Naess/Tvååker 2011


Ett annat bra sätt att skaffa sig kunskap om hund är att gå på olika föreläsningar. Det finns massor av kunniga människor som föreläser, ibland är det specifika ämnen t ex om stress eller aggressivitet medan andra pratar mer övergripande om hunden. Ibland vet man kanske inte vad föreläsaren "står för" innan man går dit men det är bra att lyssna på olika. Men det gäller att kunna göra sig en uppfattning om vad som är okej och inte!

Snacket att plocka russinen ur kakan och ta till sig de bästa bitarna från det föreläsare och kursledare pratar om är bara nonsens! Det finns i princip ingen, eller i alla fall väldigt få som verkligen är kunniga nog att kunna göra detta. Dessutom fungerar det väldigt dåligt att sätta ihop det ena med det andra... Det passar helt enkelt inte ihop! Men det låter coolt!

Det gäller också att lära sig att både förstå och inse att man behöver träna en sak under en tid för att få resultat! Man kan inte som många gör prova än det ena och än det andra och förkasta sak på sak på löpande band... Ingenting fungerar! Men det får liksom aldrig en ärlig chans att "sätta sig".

Stanna upp och tänk efter! Varför ska allt gå så fort??? Har du inte tid att lägga ner tid på din hund och dess träning och utveckling så känns det inte som du verkligen är genuint intresserad av att leva tillsammans med en hund!

Jag tycker det är spännande att lära och bjuder gärna hit olika föreläsare när tillfälle ges! Informationen finns då på denna sida! Hoppas att ni lika mycket som jag tycker det är utvecklande med kunniga föreläsare och hänger på när det är dags...

Fr o m hösten 2018 kommer jag inte längre att arrangera några föreläsningar med externa föreläsare. När jag började arrangera för många år sedan var det viktigt att man inte hade uppdrag som liknade varandra allt för mycket inom samma tidsperiod. Man såg också till att inte flera arrangörer inom ett geografiskt område erbjöd samma föreläsning/kurs. Men så är det inte längre - nu verkar t o m föreläsarna själva tro att de är så "stora på det" så de erbjuder föreläsningar både högt och lågt, att det krockar med annat de ska hålla i samma region verkar inte bry dem det minsta. Arrangörer verkar inte heller sätta någon större heder i det utan kör bara på de också...

Jag jobbar inte så! Det är mycket jobb som ligger bakom att arrangera en föreläsning och det jobbet är jag inte beredd att lägga ner om det sedan visar sig att det inte kommit in tillräckligt med anmälningar pga att föreläsaren är några mil bort veckan efter. 

Det är jätteroligt att arrangera men nu gör jag mina sista arrangemang - tack alla härliga människor för ert förtroende. Det känns lite som jag sviker er men det kan tyvärr inte hjälpas!

 


 

När träning inte räcker till...

Ibland behöver man komplettera träningsplanen med läkemedel när man rehabiliterar problembeteenden hos hund. Världens mest genomtänkta träningsplan räcker helt enkelt inte alltid till. Det spelar ingen roll hur regelbundet man tränar, hur mycket man anpassar livet och förändrar vardagen för att hjälpa hunden. Det hjälper inte. Inte tillräckligt.

Vissa problem hos vissa hundar i vissa situationer kräver mer. Det kan handla om aggression, extrem reaktivitet på promenad, ljudkänslighet, fobier, tvångsbeteenden, separationsproblem osv. Ofta är starka rädslor eller kronisk stress involverad, men inte alltid.

I dessa fall kan man behöva komplettera träningsplanen med läkemedel för att klara av att rehabilitera hunden. Men vilka läkemedel kan vara alternativ för vilka slags beteendeproblem? När vore det oetiskt att använda läkemedel och när kan det vara oetiskt att inte använda det? Vilken lugnande medicin är bra för ljudkänsliga hundar och vilken kan göra dem mer ljudkänsliga och potentiellt förvärrar problemet? Fungerar egentligen syntetiska feromoner som Adaptil? Vad behöver man tänka på när man ger kosttillskott som skall främja lugn genom att höja nivån av serotonin? Och kan man ändra kosten för att främja lugn hos sin hund? Det här är några av frågeställningarna vi går igenom på den här kvällsföreläsningen. Vi kommer även titta på hur stresshormoner och hjärnans budbärare (neurotransmittorer, signalsubstanser) påverkar hundens känslor och influerar dess beteende.

VILL DU VETA MER
https://www.milenewallin.com/nar-traning-inte-racker/ kan du läsa lite mer om läkemedelsanvändning i beteende-syfte.

FÖR VEM?
Föreläsningen riktar sig till både hundägare och yrkesverksamma som jobbar med problemutredning för hund.

VAD KRÄVS?
Ingen specifik förkunskap krävs.

TILLGÄNGLIGHET
Även om ämnet kan vara helt nytt för en del deltagare så är ambitionen att göra informationen så lätt-tillgänlig som möjligt.


PRIS
300kr.

BOKA BILJETT:
För anmälan och information kontakta Marie på e-post marie.int.dogtrainer@telia.com. Anmälan är bindande men du har 14 dagars ånger-rätt från att du bokat.


FLER KURSER MED MILENE I SKÅNE

Introduktion till TTouch - Återkommer under 2019
https://www.facebook.com/events/196985421071683/

Trygga Hundmöten - Återkommer under 2019
https://www.facebook.com/events/1843039852438022/


OM MILENE:
Milene arbetar som beteendeutredare. Hon är diplomerad Beteendevetare och Instruktör för Hund och Katt samt certifierad TTouch Instruktör för Husdjur. Hennes utbildning inkluderar bland annat etologi, farmakologi, neurofysiologi, psykopatologi för djur och läkemedelsanvändning i beteendesyfte. Mer information om Milene och hennes utbildning finner du på http://www.milenewallin.com/om-mig/.

 


 

Foto: Marie Ström

Copyright 2019
Bilder och all text stannar här på sidan!

Sidan senast uppdaterad 180622