Workshop

för hundar som är rädda och oroliga i samband med fyrverkerier
 
Många hundar mår riktigt dåligt i samband med nyår och behöver hjälp! I en del fall har man kanske redan provat att ge tabletter som veterinären ordinerat, vilka oftast är muskelavslappnande som innebär att hunden är alldeles klar i huvudet MEN hunden har inte har riktig kontroll på sin kropp och kan inte fly från det obehagliga. En del hundar associerar redan när man ger tabletten med rädsla och obehag för det de vet vad ska komma... Hundar är smarta!
 
Men finns det något man kan göra?
Visst finns det! Men ibland får man ta hjälp av olika "saker" för att hunden ska må bättre - vissa kommer kanske inte att bli av med hela sitt obehag men kan förhoppningsvis klara av det hela utan att gå i fullkomlig panik... Det finns oftast en anledning till att hunden upplevt obehag för fyrverkerier som sedan blivit ett trauma och kan man lindra detta så har man kommit en bra bit på väg!
 
Vi kommer att gå igenom en del av de vanligaste orsakerna till fyrverkerirädsla samt att ni kommer att få ta del av de olika metoder som finns att kunna hjälpa hunden till ett bättre liv... Det finns absolut alternativ!
 
Givetvis kan man även vara med och lära sig i förebyggande syfte! Alla har nytta av att veta hur man kan förebygga och hjälpa en hund som känner rädsla och obehag!

xxx:-/pers inkl. kompendie och fika
 
Denna föreläsning hålls numera utan medföljande hund!


Välkommen!
 
Önskar man komma på en enskild träff med sin hund ang fyrverkerirädsla finns det möjlighet att boka in en tid!
Pris: 450:- Kontakta mig för information!
 
Hunden ska inte behöva vara rädd - anmäl ert deltagande och hjälp hunden att må bra!

Referenser från deltagare

Monica Glemvik i Trelleborg var på workshop 2011

Jag kan verkligen rekommendera att gå på Workshop om Fyrverkeri.
 
Efter att ha varit på Workshop – Fyrverkeri 2011, så har nyårshelgerna blivit betydligt lugnare här hemma.
Jag har fyra hundar, varav två blir väldigt påverkade av fyrverkerier, en som inte bryr sig nämnvärt och jag hoppas att valpen härhemma tar efter sin mamma i det fallet också.
 
Till de två fyrverkerirädda hundarna använder jag Thundershirt i kombination med lugnande örtpreparat, det hjälper bra. Sen har jag själv ändrat mitt beteende runt det hela efter workshopen.
Det blev en del aha-upplevelser kring mitt eget beteende när jag lyssnade på Marie. Bl a hur jag är mot hundarna när det smäller, svårt att förklara.
Örtpreparat börjar jag ge minst 14 dagar (i början av december o jag kommer ihåg det) innan nyårsafton och fortsätter med det i alla fall 1 vecka efter nyårsafton.
 
Detta tillsammans med “hjärngympa” för hundarna, långa skogspromenader (förhoppningsvis smällarfria) och smaskiga köttben vid tolvslaget har gett oss betydligt lugnare nyårshelger.
Delar även på hundarna och går ut med dem en och en på bara korta promenader hemma omkring för att de inte ska påverka varandra om det skulle smälla på promenaden, plus att det är lättare att styra upp en hund istället för två eller fler om de blir rädda.
 
Monica och alla hundarna =)

Viveca Jerndorf Helsingborg var på workshop 2012

Med/för en hund som vid två års ålder råkade illa ut då ett gäng tonåringar kastade smällare mot henne, kan tillvaron runt jul/nyår - liksom under sommarens åskväder och lite när som helst vid kanonskott från Helsingör - bli ett rent elände. Det blev den. Inte alltid, förstås, men just när något smäller någonstans oavsett hur långt bort det är. Själv blev jag allt argare just över okynnessmällandet runt jul och nyår eftersom det är så onödigt och min arma hund blev ett darrande vrak redan före jul. Vi hade provat det mesta utom receptbelagda lugnande medel - det skulle jag aldrig utsätta min hund för.
 
Maries workshop förändrade mycket för oss. De tekniker vi fick lära oss är otroligt enkla men förvånansvärt effektiva, bara man grundar under en period när det INTE smäller. Tipsen om kosttillskott m.m. är också guld värda, inte minst för att de åtföljdes av så grundlig information om vad de egentligen är för något och hur de fungerar.
 
Men som så ofta när det gäller Maries perspektiv på konsten att leva med en hund, så var det egentligen något annat (i kombination naturligtvis) som gjorde den största skillnaden - hon fick mig att förstå hur jag behövde förändra MITT beteende i stället för att fokusera på hundens eller på det jag inte KAN förändra, dvs omgivningen.
 
Min hund är fortfarande skotträdd och ljudberörd, det kommer hon alltid att vara. Men efter en del matte-träning har HON fått större möjligheter att kontrollera situationen och lugnar ner sig oändligt mycket fortare. Därför blir de skrämmande situationerna mera begränsade i tid och hunden mår långt bättre mellan dem. I sin tur gör det att jag blir mindre stressad själv - och en ond cirkel har brutits och vänts till en mera positiv utveckling.
   
Har du möjlighet att vara med på Maries workshop, så gör det. Inga trolleritricks, inga quick-fix:ar - men kunskap, sunt förnuft och ett sunt hundperspektiv är vad du får. Med lite träning kan det göra stor skillnad i längden.
 
Viveka och Saika

Foto: Marie Ström

Senast uppdaterad 210107

Copyright Marie Ström 2012-2021

Samtliga foto och all text stannar här på sidan!